ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013


Η ΡΙΖΕΣ ΧΩΜΕΝΕΣ ΒΑΘΕΙΑ, ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ..


Αποκαλύψεις έρχονται μέσα από την στρατιωτική σχολή Θεσσαλονίκης, την λεγόμενη ΣΣΑΣ. Μαθητές, έχουν πει σε γνωστούς μας κύκλους, για την ασυδοσία που συμβαίνει μέσα στην σχολή στα διάφορα τμήματα κατά καιρούς..
Η συγκεκριμένη σχολή προσφέρει σίτιση στους μαθητές από την πρώτη μέρα, μέχρι και την τελευταία μέρα των σπουδών τους. Θεωρείται ίσως η καλύτερη σχολή στην Ελλάδα λόγω του ότι ο σπουδαστής αμέσως μετά μπορεί να δουλέψει αμέσως σαν στρατιωτικός , ανάλογα με την ιδιότητα που έχει σπουδάσει .

Σε αυτό τον τομέα λοιπόν δουλεύει ανθρώπινο δυναμικό. Μάγειρες, εστιάτορες, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, αναλαμβάνουν να ταΐζουν κ να περιποιηθούν τους καλυτέρους μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων, μιας κ στη σχολή φοιτούν τμήματα όπως Ιατρική, Οικονομικό, Κτηνιατρική, Νομική και εδώ κ μερικά χρόνια και τμήμα Ψυχολογίας. Οι εργαζόμενοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι κ υπάλληλοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, πάντα σπουδαστών της σχολής, αυτό που συμβαίνει στην σχολή ή καλύτερα συνέβαινε εδώ κ πολλά χρόνια δεν είχε προηγούμενο..
Οι μόνιμοι υπάλληλοι ζούσαν μια ζωή χαρισάμενη αφού εδώ κ χρόνια έμπαιναν μέσα στις αποθήκες των μαγείρων και καθημερινά έπαιρναν τεράστιες ποσότητες για τα σπίτια τους κ όλοι επιδίδονταν σ’ ένα διαγωνισμό, για το ποιος θα πάρει περισσότερο φαγητό στο δικό του σπίτι!!
Πολλές φορές ερχόντουσαν σε σύγκρουση μεταξύ τους, μέχρι που έφταναν να πιαστούν κ στα χέρια. Μαρτυρίες λένε ακόμα κ για χιλιάδες λίτρα ελαιολάδου κ μπιτόνια γεμάτα φέτα!!
Οι σπουδαστές για χρόνια έβλεπαν αυτό που γινόταν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε, αφού πολλές φορές έλεγαν για το τι συνέβαινε στις αποθήκες των αξιωματικών, αλλά κανείς δεν έβαζε ένα τέλος στο τρελό πάρτυ των μονίμων υπαλλήλων..
Οι αξιωματικοί συσσιτίου από την άλλη, ενώ έβλεπαν ότι ο άρτος που προμηθευόταν από ένα στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης για το δείπνο των παιδιών δεν τρωγόταν, λόγω της μεγάλης παραγγελίας, αυτό το ψωμί που κάποιος άλλος άνθρωπος το χρειαζόταν γιατί δεν είχε να φάει, κάποιος μόνιμος μάγειρας το έβαζε σε μαύρες σακούλες κ το πήγαινε στα γουρούνια του που τα καλοτάιζε στο χωριό(!!!! ) και αυτό με την γνώση του αξιωματικού συσσιτίου ..
Απίστευτες ιστορίες από υπάλληλους, που νόμιζαν πως οτιδήποτε υπάρχει στο χώρο εργασίας τους είναι δικό τους κ όχι των φορολογούμενων πολιτών αυτής της χώρας..
Πολλές φορές μάλιστα, οι μόνιμοι γίνονταν εριστικοί όχι μόνο μπροστά στους μαθητές αλλά ακόμα πιο πολύ στους μη μόνιμους εργαζόμενους, που πραγματικά δούλευαν κ πρόσφεραν έργο στην σχολή.
Σπουδαστής έτυχε να είναι μπροστά σε μια τέτοια σκηνή, που ο μόνιμος απειλούσε τον μη μόνιμο, ότι θα τον απέλυε (!!!) από την εργασία του, γιατί δεν έφτιαχνε το φαγητό έτσι όπως ήθελε αυτός, παρά το γεγονός ότι ο μόνιμος μάγειρας δεν είχε ιδέα από μαγειρική κ ποτέ του δεν είχε πάει σε σχολή μαγειρικής. Απλά στην εποχή του 80 κ του 90 κάποιος γνωστός τον έβαλε μέσα στα γρανάζια της κρατικής μηχανής.
Τώρα οι μη μόνιμοι μάγειροι, για να δουλέψουν στην συγκεκριμένη σχολή θα πρέπει να έχουν πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος. Δηλαδή να έχουν τελειώσει μία σχολή, και στη συνέχεια να δώσουν εξετάσεις αναγνώρισης του πτυχίου για να μπορέσουν να εργαστούν «αξιοκρατικά».
Παρόλα αυτά όμως ο μόνιμος μάγειρας που δεν είχε ιδέα μαγειρικής έκανε το κουμάντο μόνο κ μόνο επειδή ήταν μόνιμος!! Ο σπουδαστής κατάλαβε πως δούλευε το σύστημα εκεί μέσα κ πως το κράτος της Ελλάδος ήταν υπό την επιτήρηση μονίμων υπαλλήλων. Ήταν η μικρογραφία της Ελλάδος όλο αυτό κ το κατάλαβε από το πρώτο χρόνο φοίτησης. Στο χώρο των εστιατορίων ,είχε δημιουργηθεί ένα κράτος εν κράτη κι ένιωθε ανήμπορος στο να αλλάξει κάτι, γιατί οι ρίζες είχαν χωθεί μέσα τόσο βαθειά που καταλάβαινε πως αυτή η κατάσταση δεν θα άλλαζε ποτέ. Η ασυδοσία είχε ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ.. Ο καθένας για την πάρτι του.. ο καθένας για την τσέπη του.. πουθενά έλεγχος, πουθενά ντροπή.. Βέβαια όλα αυτά είναι πταίσματα μπροστά στα άλλα σκάνδαλα που έγιναν κατά καιρούς..
Ο Πάγκαλος είχε δίκιο τελικά, όλοι μαζί τα φάγαμε.. αυτοί τα εκατομμύρια τους.. κ μαζί τους όλους αυτούς που έβαλαν στα γρανάζια της κρατικής μηχανής -που ανήκαν εννοείται στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ- ικανοποιημένους, γιατί πολύ απλά όλοι έτρωγαν από την πίτα που με κόπο ο Έλληνας έδινε εισφορές, για να μπορέσει αύριο μεθαύριο να πάρει την σύνταξη, που σήμερα δεν έχει πλέον ούτε αυτήν την δυνατότητα γιατί κάποιοι κύριοι έκαναν πάρτι όλα αυτά τα χρόνια, ο καθένας με τον τρόπο του. Αν νομίζουν κάποιοι πως όλοι αυτοί δεν έχουν μεγάλη ευθύνη για αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα, είναι οικτρά γελασμένοι. Ο καθένας έθαψε τον τάφο της χώρας του, αλλά κ τον δικό του τάφο ξεχωριστά, αφού πλέον οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν είναι πλέον μόνιμοι κ αρχίζουν εκκαθαρίσεις!! Που μαζί με τα ξερά καίγονται κ τα χλωρά. Δηλαδή εργαζόμενοι που δούλευαν πραγματικά αξιοκρατικά όλα αυτά τα χρόνια και που πλέον θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό που ήταν ο χειρότερος εφιάλτης τους. Τελικά ποιοι φταίνε για αυτήν την κατάσταση; Φταίνε μόνο αυτοί που έκαναν πάρτι ή και αυτοί που ενώ έβλεπαν όλη αυτήν την κατάσταση να συμβαίνει δεν έκαναν τίποτα; Κανείς, μα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βάλει στην αταξία λίγο σειρά.. Κάνοντας δηλαδή μια παρατήρηση ή να ενδιαφερθεί το ίδιο το κράτος για όλα αυτά που γινόταν στα δικά του τα σπλάχνα. Αυτά ήταν τα ‘’αόρατα’’ προβλήματα της κρατικής μηχανής που τελικά μόνο μηχανή Βέσπας θύμιζε!! Το παράδειγμα της ΣΣΑΣ είναι ένα μικρό παράδειγμα για αυτό που συνέβαινε εδώ και χρόνια στο Ελληνικό κράτος. Πόσες υπηρεσίες δεν θύμιζαν λίγο πολύ την κατάσταση σε έναν τέτοιο χώρο; Πόσες φορές μέσα σε δημόσια υπηρεσία δεν έχετε νιώσει άβολα αλλά κ ένοχα αφού και εμείς οι ίδιοι δεν κάναμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό; To βόλεμα τελείωσε κύριοι!! Πάνε αυτές οι εποχές. Τέλος κύριοι η αυλαία έπεσε για τους κλέφτες και για τα κομματόσκυλα της παλιάς Ελλάδας.
Η Ελλάδα γύρισε σελίδα, αλλά το κακό είναι, πως κανείς δεν υπάρχει για να οδηγήσει αυτό το καράβι .. Ενώ ο λαός πλέον έχει μάθει από τα δικά του λάθη και έτσι πλέον μπορεί να προχωρήσει, αφού κατάλαβε πλέον πόσο αξία έχει η Ελλάδα σαν ιδέα, σαν ομορφιά, σαν πνεύμα, σαν ιστορία.. Οδήγησαν τον Ελληνα να τα ξεχάσει όλα αυτά, γιατί κάποιοι είπαν πως αν αγαπάς την χώρα σου είσαι εθνικιστής!! Μας έφαγε η προπαγάνδα της τηλεόρασης χρόνια ολόκληρα. Φτάσαμε σε σημείο να σκεφτόμαστε να πούμε ότι αγαπάμε την Ελλάδα, γιατί μπορεί να μας έλεγαν πως θρέφουμε περίεργες ιδέες. Μας παρεξηγούσαν! Ξαφνικά από κάπου έσκασε όλη αυτή η κατάρα της κρίσης που επέτρεψε ο Θεός να γίνει, έτσι για να καταλάβουμε πόσο πολύ είχαμε ξεφύγει από τον δρόμο μας!! Γίναμε παρτάκιδες, μόνο για τον εαυτούλη μας.. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς ηγέτης για να κάνει το RESTART.. Το Restart το οποίο θα μας βγάλει από το πάτο που έχουμε πέσει ..
Υ.Γ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γ. που με εμπιστεύτηκε για αυτά που γίνονται στην ΣΣΑΣ.
Έρχεται η ώρα τους Γ.

Ηλίας Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου