ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013





29 Ιουνιου 2011 .  Αθηνα.


Ο Έλληνας που θωράκισε το τηλέφωνο της Μέρκελ από υποκλοπές!


Είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε το κινητό τηλέφωνο της Άνγκελα Μέρκελ με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί να το παρακολουθεί κανείς.
Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να δημιουργήσει την τεχνολογία ώστε κανένα κινητό τηλέφωνο στον κόσμο να μην μπορεί να παρακολουθείται.
Και είναι Έλληνας.

Γήπεδο θα ανεγερθεί εκεί όπου βρετανοί και γερμανοί φαντάροι έπαιξαν μπάλα το 1914


Γήπεδο θα ανεγερθεί εκεί όπου βρετανοί και γερμανοί φαντάροι έπαιξαν μπάλα το 1914

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται το 2014 από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και εν μέσω των πολλών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ξεχωρίζει εκείνη που αναδεικνύει τη συμφωνία την οποία έκαναν τα Χριστούγεννα του 1914 γερμανοί και βρετανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Παρ' ολίγον θερμό επεισόδιο Κίνας - ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Ασία
Παρ ολίγον θερμό επεισόδιο Κίνας - ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Ασία

Επιβεβαιώθηκε και από το Πεκίνο η παρ' ολίγον σύγκρουση πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ με κινεζικό αεροπλανοφόρο στα ανοιχτά της Θάλασσας της Κίνας. 

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η νέα τάξη πραγμάτων συνεχίζει το έργο της και σε υπόλοιπες χώρες της υφηλίου..


"Ξεπουλήσατε την Ουκρανία για 15 δισ. δολάρια"


Οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον πρόεδρο της ΟυκρανίαςΒίκτορ Γιανουκόβιτς ότι ξεπούλησε τη χώρα, βάζοντάς την "ενέχυρο" για να εισπράξει 15 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Μόσχα.

Αφιέρωμα στον Νέλσον Μαντέλα που πέθανε σε ηλικία 95 ετών.


Αφιέρωμα στον Νέλσον Μαντέλα που πέθανε σε ηλικία 95 ετών.
Δικηγόρος, πολέμιος του Απαρτχάιντ, κυνηγήθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για 27 χρόνια. Πρώτος μαύρος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Ν. Αφρικής, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης. Ο Νέλσον Μαντέλα, ο "γιος της Αφρικής, πατέρας του έθνους", έζησε μια ζωή - πηγή έμπνευσης για κάθε γενιά.
Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. "Έφυγε ήρεμα" σε ηλικία 95 ετών, στο σπίτι του.
Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία μετά τις συλλήψεις γιων υπουργών.



Κωνσταντινούπολη: Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τους γιους τριών υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για δωροδοκία σε σχέση με κρατικές συμβάσεις, η οποία διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα χωρίς να έχει γνώση ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Στο «τιμόνι» της Γερμανίας και πάλι η Μέρκελ


«Όχι» στην κυβέρνηση συνεργασίας είπαν 23 βουλευτές του CDU και του SPD - Έπειτα από δύο μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων για τη νέα κυβέρνηση του «Μεγάλου Συνασπισμού» η γερμανική βουλή ψήφισε ξανά την ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για να... «κατευθύνει» τη Γερμανία.

Η συντηρητική Άνγκελα Μέρκελ εξελέγη σήμερα καγκελάριος της Γερμανίας για τρίτη φορά, με συντριπτική πλειοψηφία αλλά και 23 διαρροές, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Νόρμπερτ Λάμερτ.

Η 59χρονη ηγέτις, η οποία αρχίζει μια νέα τετραετή θητεία στην καγκελαρία, θα διευθύνει ένα "μεγάλο συνασπισμό" αποτελούμενο από τις χριστιανικές Ενώσεις (τη Χριστιανοδημοκρατική, CDU, και τη Χριστιανοκοινωνική της Βαυαρίας, CSU) και τους σοσιαλδημοκράτες.

Η Μέρκελ, η οποία θεωρείται η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη και κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου, έλαβε 462 ψήφους επί 621 ψηφισάντων –η Μπούντεσταγκ αριθμεί 631 βουλευτές– στη μυστική αυτή ψηφοφορία ενώ η νέα πλειοψηφία της αριθμεί 504 έδρες. Έλαβε έτσι το 74% των ψήφων.