ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013


ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Καταπληκτικο αρθρο..

Λάθος της Ευρώπης που εμπιστεύτηκε τη Γερμανία. Όλοι μας νομίζαμε ότι είχαμε απέναντί μας μια Γερμανία που ήθελε να γίνει ευρωπαϊκή, ενώ στην πραγματικότητα είχαμε μια Γερμανία που ήθελε να ξαναδοκιμάσει να κάνει την Ευρώπη γερμανική.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

 ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΦΙ??
(βιντεο)

Ξερεις τι προπαγανδα σε ''βαζουν'' μεσα στο μυαλο?
Ξερεις οτι σ'εχουν για χαζο?
Ξερεις...??

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

300.000 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.....


  Οι τοκετοί στη Θεσσαλονίκη έχουν μειωθεί κατά 20% και είναι αμφίβολο αν φτάνουν τους 8.000 ετησίως, ενώ κάθε μέρα γίνονται κατά μέσο όρο 40 εκτρώσεις, δηλαδή περίπου 9.500 το χρόνο, εκτιμούν οι μαιευτήρες - γυναικολόγοι.

''ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ''
Τωρα αρχιζει να υποδεικνυει και τις μεγαλες δυναμεις!!


Προκλητική εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος απέναντι στη Ρωσία αλλά και την Κίνα επιχειρώντας να νουθετήσει  τις χώρες αυτές καλώντας τες να συνειδητοποιήσουν ότι ο χρόνος του ηγέτη της Συρίας Bashar Al Assad τελειώνει.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013


''Ο έρωτας στην αρχαία Ελλάδα''

Ο Μυθος της ομοφυλοφιλιας στην αρχαια Ελλαδα. Πως μια λεξη κ μονο.. οταν δεν  μεταφραστει σωστα, αλλαζει ολη την εννοια του ''Συμποσιου'' του Πλατωνα! 

Αξιζει να μελετηθει...


Όλες οι εποχές, όλοι οι πολιτισμοί και όλοι οιάνθρωποι, ασχολήθηκαν, ασχολούνται και θα ασχολούνται με τον Έρωτα. Έχουν δοθεί πάρα πολλοί ορισμοί, εξηγήσεις και ερμηνείες, σε τέτοιο βαθμό ώστε δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο καθένας ταυτίζει τον Έρωτα μ' αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι είναι.Όπως η Φιλοσοφία σε κάθε εποχή αναζητάει τόσο για τον Έρωτα όσο και για κάθε τι που σχετίζεται με την ζωή και την ύπαρξη, αυτό που πραγματικά είναι και όχι τις υποκειμενικές και σχετικές αντιλήψεις. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να προσεγγίσει την άποψη για το Έρωτα όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη Φιλοσοφία της Κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας και ακόμα να συσχετίσει αυτή την άποψη με τις σημερινές αντιλήψεις περί σεξουαλικής διαστροφής στην Αρχαία Ελλάδα.


ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ!!

Αρχέγονα πολυδύναμα κύτταρα στο μητρικό γάλα Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι το μητρικό γάλα έχει την σωστή αναλογία πρωτεινών, λιπαρών και λακτόζης. Επίσης έχουμε ακούσει ότι το γάλα της μαμάς είναι γεμάτο με ουσίες που δρουν ως πρεβιοτικά, προστατεύοντας έτσι το έντερο του παιδιού – πράγμα που οι εταιρίες βρεφικών γαλάτων προσπαθούν να μιμηθούν βάζοντας προβιοτικά στο προιόν τους και ονοματίζοντάς τα βαρύγδουπα ως «αμυντική θωράκιση» του παιδιού. Αρκετοί είμαστε γνώστες της αφθονίας έτοιμων αντισωμάτων που λαμβάνει το παιδί μέσα από τον μητρικό θηλασμό, προς βοήθεια για καταπολέμηση λοιμώξεων. Αλλά πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι το μητρικό γάλα περιέχει εκατομμύρια ζωντανά κύτταρα;

''ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ''

Α' ΜΕΡΟΣ
Για τους λατρες της μελετης...



ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ:
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥC ΤΗC ΡΩΜΗC ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑC:
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΛΑCΤΟΓΡΑΦΗCΑΝ ΤΗΝ ΙCΤΟΡΊΑ ΜΑΣ;

ΤΟΥ ΘΩΜΑ Φ. ΔΡΙΤΣΑ
Τι δεν σας μαθαίνουν τα σχολικά βιβλία; Ποιοι «Έλληνες» του ‘21 έλεγαν πως η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική; Πως η Δύση μας έπεισε πως το Ρωμαϊκό κράτος δεν ήταν Ελληνικό. Πως ο δυτικός εθνικισμός μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και την διέβρωσε;

 Πρόλογος του Δρος Φιλοσοφίας και Θεολογίας
 πρωτοπρ.  Γεωργίου Δ. Μεταλληνού  ,
 Κοσμήτορα της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  


Κι απ’ τη Χρυσή την Πύλη σαν αρχάγγελος,
Τρανός αφέντης, ρήγας, αυτοκράτορας,
Εμπήκε μεσ’ ‘ς την Πόλι, ‘ς την Αγιά Σοφιά˙
Και χύνεται ο ήλιος της κορώνας του,
Κι’ ανθίζ’ η Ρωμιοσύνη, σαν τα λούλουδα,
Και χάνεται ο Φράγκος σαν την καταχνιά
(Κ. Παλαμά)


ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΤΟ 2007..??

  ''ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!!''

Διαβαστε..


Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran, η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν). Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)

7 ποιήματα που αξίζει να έχεις διαβάσει (έστω μια φορά) στη ζωή σου!


O NICK CAVE ΕΓΡΑΨΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!



O εντυπωσιακός Nick Cave, ο Αυστραλός τραγουδοποιός και όχι μόνο, που λατρεύεται όσο λίγοι στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα το νέο του τραγούδι αφιερωμένο στις εικόνες διαμαρτυρίας και εξαθλίωσης που βλέπει στην Ελλάδα και την Αθήνα της φτώχειας, των διαδηλώσεων και των δακρυγόνων.



Συνθέτης ιδιαίτερης ευφυΐας, στιχουργός και ποιητής ο Cave επιστρέφει με ένα τραγούδι γροθιά στο στομάχι με αρκετή δόση ειρωνείας για την ανθρώπινη κοινωνία και μια κραυγή αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους Ελληνες.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013


 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ  (βιντεο)


Ολοι ξερουμε ποιος ειναι ο Αρτεμης Σωρρας..  
Ειναι ο ανθρωπος που δεν δεχτηκαν οι πολιτικοι αρχηγοι της Ελλαδος, ουτε για μερικα λεπτα, οταν ειπε πως εχει 600δις και να αγορασει μαζι με αλλους Ελληνες επιχειρηματιες το χρεος της χωρας.. 
Τι παιχνιδια παιζονται αληθεια πισω απο την πλατη μας?

Ειναι ολα αυτα αληθεια?



Η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό

Αρθρο του Δημητρη Καραγιαννη ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ''

Οι εξελίξεις στη γειτονική Βουλγαρία με τις μεγάλες διαμαρτυρίες του λαού για το τσουχτερό ηλεκτρικό ρεύμα και τη γενικότερη φτωχοποίησή του λόγω της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής φέρνουν στο προσκήνιο το πού οδηγεί η ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Ενέργειας. Στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, μια εικοσαετία μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση, οι εργαζόμενοι καλούνται να χρυσοπληρώσουν αυτό που επί σοσιαλισμού απολάμβαναν ως αγαθό. Οι τσέχικες και αυστριακές εταιρείες που πήραν τη μερίδα του λέοντος από τη λεηλατημένη λαϊκή περιουσία προχώρησαν σε υπέρογκες αυξήσεις, που συνδυαστικά «ξεχείλισαν το ποτήρι» της λαϊκής οργής.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ..

                  (Περιεργη τροπη περνει το θεμα της ΑΟΖ..)


O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβέκουρας σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, υπογράμμισε πως η Ελλάδα είχε ήδη από τον Ιούλιο του 2012 προχωρήσει σε ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του ΝΑΤΟ αναφορικά με την τουρκική προκλητική στάση.

EKTAKTO!!

Εμμεση ανακήρυξη ΑΟΖ 

Καταθέσαμε στον ΟΗΕ συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας ..


Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει...
Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013


ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ
Ο μετεωρίτης που κτύπησε την Παρασκευή την Ρωσία είχε κάποιες πιθανότητες να κτυπήσει ένα από τα εργοστάσια γόμωσης των πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων που βρίσκονται στην περιοχή του Τσέλιαμπινσκ αναφέρουν στο Russia Today πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δεν κατονομάζονται.
Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες εργοστάσια και εργαστήρια κατασκευής πυρηνικών και συμβατικών όπλων και είναι από τις καλύτερα προστατευμένες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας από άποψη αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής προστασίας.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013


ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
Με κομμένη την ανάσα, ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί ένα ξέσπασμα βίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, το οποίο έχει μόλις ανοίξει. Κουκουλοφόροι να καίνε με μολότοφ τις εγκαταστάσεις και τους εργαζομένους της επιχείρησης Ελληνικός Χρυσός, να απειλούν ότι θα χυθεί αίμα. Και είναι αναμενόμενο ότι θα χυθεί αίμα. Γιατί όμως; Ένα ρεπορτάζ της iTabloid και ένα ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου διεθνώς δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου (Εξάντας), θα σας δώσει την απάντηση…

ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Russia24!! 

Το ρεπορτάζ του Russia24 είναι πράγματι συγκλονιστικό, αποκαλύπτει τα εγκλήματα των ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία, ενώ η Δύση τους στηρίζει και τους "χαϊδεύει"καθημερινά παρότι έχει έρθει σε δύσκολη θέση από τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013


Η πραγματογνωμοσύνη διαψεύδει τον Βενιζέλο!


Τα στοιχεία στέλνουν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο και εμπλέκουν Βενιζέλο!
Η διαβόητη Λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο βρισκόταν στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ως υπουργού Οικονομικών, αλλά και ο ίδιος την επεξεργάστηκε την 1ηΙουλίου 2011! Αν, όμως, το στικάκι στο οποίο έγινε η πραγματογνωμοσύνη ήταν αντίγραφο από εκείνο που υποτίθεται ότι παρέδωσε ο Παπακωνσταντίνου στον Διώτηπριν παρατηθεί (δηλαδή πριν τις 16 Ιουνίου 2011) δεν θα μπορούσε να έχει καταγεγραμμένη αυτή την πληροφορία…

Οι εισαγγελείς σήκωσαν το γάντι: Ονοματεπώνυμα πρακτόρων, εμπλοκή “συγκροτημάτων”, πολιτικών και άγνωστες πτυχές στα πορίσματα.

Σε ένα ιστορικής σημασίας αφιέρωμα, τα Επίκαιρα που κυκλοφορούν επιβεβαιώνουν τα όσα γράφαμε νωρίτερα και παραθέτουν πληροφορίες που πραγματικά εξοργίζουν και τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη αυτής της χώρας. Οι τρεις υποθέσεις συγχωνεύονται σε μία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κατι που πρεπει να δουμε ολοι!!
(Βιντεο)


ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ: Φυσικό Αέριο, πραγματικότητες & προοπτικές

Ο κος Λυγερός* ανακοινώνει δημόσια πως τα Οικόπεδα της Κύπρου αξίζουν 1.4 τρις !!
Επιτέλους μια αισιόδοξη παρουσίαση -γροθιά στο στομάχι όλων όσοι βάλθηκαν να καταστρέψουν το ηθικό του λαού μας. Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να αντεπεξέλθουν αρκεί να βρουν τους κατάλληλους ηγέτες που να έχουν θέληση να αντισταθούν στις ξένες επιβουλές, και ο δρόμος είναι μέσα από την ΑΜΕΣΗ εκμετάλλευση του ορυτού μας πλούτου.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

                 ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ..
    ΟΙ  ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ... 

Ο αγέραστος και πάντα δυναμικός  Μίκης Θεοδωράκης μίλησε με πυγμή σε πρωινή εκπομπή για τα γεγονότα στην Ελλάδα... Είπε τα πράγματα με τ'ονομα τους.. 
Αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα ειναι ΣΥΝΩΜΟΣΊΑ ! 
....  ειπε χαρακτηριστικα. 
 Αυτα δηλαδή που οι πολιτικοί μας θα έπρεπε να πουν.....

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013


Γιατι πηγε Καταρ ο Σαμαρας;; 

Για τον Ερντογάν βεβαιως βεβαιως....

Του Γιωργου Δελαστικ. 
 Εθνος
Κυβερνητικό παραμύθι για… «ξεκάρφωμα» αποδείχθηκαν τελικά οι επενδύσεις που δήθεν θα επεδίωκε ο πρωθυπουργός με το ταξίδι του στο Κατάρ! Ολο το «κόλπο» ήταν στημένο για να πραγματοποιηθεί η μυστικά στημένη και προετοιμασμένη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα περιβάλλον απολύτως αδιαπέραστο για τους δημοσιογράφους, όπου μόνο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ γνωρίζουν επακριβώς το περιεχόμενο των όσων διημείφθησαν μεταξύ των δύο ανδρών – καλύτερα ίσως και από τους ίδιους!

Η  Deutsche Bank ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!


Η μεγάλη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank επανέρχεται με νέα της έκθεση στο θέμα του φυσικού αερίου της Κύπρου κάνοντας λόγω μάλιστα και για δέσμευση των εσόδων από το φυσικό αέριο για να είναι βιώσιμο το κυπριακό χρέος.
Σε  αυτή τη δεύτερη της έκθεση η Deutsche Bank, αφήνει  ανοικτό το ενδεχόμενο  για πιο ξεκάθαρη δέσμευση των εσόδων από το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ στον μηχανισμό στήριξης που αναμένεται να καταρτιστεί για την Κύπρο. H γερμανική τράπεζα θεωρεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πιθανόν να καταστήσουν το χρέος της Κύπρου βιώσιμο, χωρίς να αποκλείει, επίσης, την ανάγκη για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης.


            ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  Πεπόνης. 

''Η τελευταια ελπιδα''  για τους Ελληνες..   Καλεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη δανειοδότηση των κομμάτων..

''Ανοίγει ο φάκελος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης'''

ρεπορταζ του newsbomb

Εξηγήσεις για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.
Ο κ. Πεπόνης έχει καλέσει στις 18 Φεβρουαρίου τους γενικούς διευθυντές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για ανωμοτί εξηγήσεις σε σχέση με τα δάνεια που πήραν τα δύο κόμματα έναντι κρατικών επιχορηγήσεων το διάστημα από το 2001 έως το 2012ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η εξέταση των υπευθύνων του ΚΚΕ.