ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.. 
ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΕΦΤΑΣΕ....!!! ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΑΠΟ 3.2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ακόλουθο βίντεο (δείτε από το 3ο λεπτό και μετά) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ!!!

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...



Ρεαλιστικό μελλοντικό σενάριο: Η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία για "ανθρωπιστικούς" λόγους παρακινούμενη από τους δυτικούς ή με δική της πρωτοβουλία. Ο ΑΣΣΑΝΤ τυπικά της κηρύσσει τον πόλεμο και ζητά την βοήθεια των ρώσων και των κινέζων. Αυτόματα η Τουρκία χαρακτηρίζεται τεχνικά εμπόλεμη.Με βάση την συνθήκη της Λωζάννης έχει δικαιώματα να παρεμποδίζει την ναυσιπλοοία στα στενά του Βοσπόρου και να ελέγχει τα πλοία που υποπτεύεται ότι βοηθούν τον εχθρό της. Νομί

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012


Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση!!!»



Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά. Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς, τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, τηςΕλευθερίας και του Μεγαλείου.
Η παράδοξη "αριστερή" συμπάθεια στο Ισλάμ και αντιπάθεια στην Ορθοδοξία...



Στην Ελλάδα συμβαίνουν απίστευτα παράδοξα, που προκαλούν υποψίες αν πίσω τους κρύβονται όχι ιδεολογικές αγκυλώσεις, αλλά κατευθυνόμενες επιδιώξεις με έδρα το εξωτερικό.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ D.Js.. Η συντομη ιστορια μια νεας τεχνης..



Αυτό που με συναρπάζει στην ανθρωπότητα είναι πως έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει τέχνη μέσα απο την τέχνη. Αυτό εννοείται πως δηλώνει τον ενθουσιασμό μου για την όλη ιδέα και φιλοσοφία που κρύβεται πίσω απο την τέχνη κατα κύριο λόγο. Μέσα απο την ιδέα και κουλτούρα της μουσικής που δυστυχώς την αρμέγει ασύστολα η βιομηχανία και οι δυσκοίλιοι χρηματολάγνοι που την αντιπροσωπεύουν, βλέπουμε πως το ευρηματικότατο μυαλό του ανθρώπου γεννάει αυτό που θα οριζόταν μετά απο κάποια χρόνια ώς η τέχνη του DJing.
Μέσα απο την μουσική, ως θεμελιώδης τέχνη και σαγηνευτική μούσα, γεννήθηκε κάτι που θα αποτελέσει τον φωσφορίζον ογκόλιθο της κουλτούρας της διασκέδασης του αιώνα μας. Σε συνεργασία με τον Δημήτριο Αδάμ, που έκανε τη μελέτη, παρουσιάζουμε την ιστορική αναδρομή της τέχνης του DJing.

Το πρόβλημα με την ψυχανάλυση...





Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μόνο μία μέθοδος παραγωγής γνώσης που έχει αποδείξει – και καθημερινά αποδεικνύει – την αξία και την εγκυρότητά της: Η επιστημονική.

Βασίζεται στην σαφή και ακριβή διατύπωση θεωριών ή υποθέσεων, στον συνεχή πειραματικό τους έλεγχο, που οδηγεί στη επιβεβαίωση ή την διάψευσή τους.

Και βέβαια η εφαρμογή των επιστημονικών θεωριών στην τεχνολογία, είναι η τελική καταξίωσή τους.

Παράλληλα με την επιστημονική μέθοδο υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προσεγγίζει κανείς τη ζωή και το σύμπαν: η τέχνη, η θρησκεία, το συναίσθμα, η διαίσθηση, η φαντασία. Όλες αυτές είναι σημαντικές και πλουτίζουν τη ζωή μας, αλλά μένουν μέσα στον χώρο της ατομικής «επαλήθευσης» και γνώση δεν παράγουν.

Αγαπώ πολύ την επιστήμη (και το παιδί της την τεχνολογία). Ακόμα περισσότερο αγαπώ την τέχνη – που έρχεται από τον άλλο, τον υποκειμενικό, τον αντίθετο χώρο. Κι επειδή ακριβώς τις αγαπώ, προσπαθώ να τις κρατήσω χώρια. Να μην μπλέκουμε την φαντασία με την γνώση.
''1541 - οθωμανικη αυτοκρατορια''

Διονύσιος Φιλόσοφος 0 Εθνομαρτυρας που κηρύχθηκε έκπτωτος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο...



Το ελληνικό έθνος βυθιζόταν στην αξημέρωτη νύχτα της πιο μαύρης σκλαβιάς.Τα πρώτα διακόσια χρόνια μετά την άλωση της Πόλης (1453) υπήρξαν οι πιο σκοτεινοί αιώνες της σκλαβιάς. Ο Τούρκος πανίσχυρος κυριαρχούσε στα εδάφη της παλιάς βυζαντινής αυτοκρατορίας και ακτίνα φωτός δεν φαινόταν πουθενά. Ο Σουλτάνος απειλούσε ήδη την Ευρώπη ολόκληρη. Είχε φτάσει έξω απ’ τη Βιέννη (1520) κι oι μεγάλες αυτοκρατορίες και τα βασίλεια των Φράγκων έσπευδαν να του προσφέρουν τη συμμαχία τους.Κι όμως η βαθειά πίστη πως όλα «πάλι με χρόνους και καιρούς, πάλι δικά μας θάναι», η πίστη αυτή διατηρούσε τρεμόσβηστη μέσα στην τέφρα της ένδοξης Ελλάδας τη σπίθα της Ανάστασης.
Ανάμεσα στις πρώτες εξεγέρσεις των προγόνων μας συγκαταλέγονται κι οι δυο επαναστάσεις του 1600 και του 1611. Οργανωτής και πρωτεργάτης και στις δυο ο φλογερός Μητροπολίτης Λαρίσης Διονύσιος ο Φιλόσοφος, που βρήκε μαρτυρικότατο θάνατο στα χέρια των τυράννων και ανόσια κατασπίλωση της μνήμης του στα φθονερά γραψίματα μικρόψυχων και σκοτεινών «ραγιάδων» αντιπάλων του. Του διπλού τούτου μαρτυρίου του φωτοστέφανος η δόξα του Εθνομάρτυρα κι ακάνθινο στεφάνι το χλευαστικό του παρανόμι (παρατσούκλι):       «Σ κ υ λ ό σ ο φ ο ς»!

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΙΡΑΝ Κ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (SIEMENS) ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..


Το Ιράν κατηγόρησε τη Γερμανική Siemens για τοποθέτηση μικροσκοπικών εκρηκτικών μέσα σε εξοπλισμό που είχε αγοραστεί από την ισλαμική δημοκρατία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμά του Ιράν και μάλλιστα φαίνεται να πέρασε μέσω Ελλάδας! Κάτι που ο γίγαντας της τεχνολογίας αρνήθηκε.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

AΦΙΕΡΩΜΑ 
''LED ZEPPELIN''


Το σωτήριο έτος 1968 δημιουργείται κάπου στην Αγγλία ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ στην ιστορία της ροκ. Ο James Patrick Page, μέλος των ιστορικών Yardbirds μετά την διάλυσή τους (των οποίων μέλη υπήρξαν τρεις από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες στην ιστορία της ροκ o Page, o Jeff Beck και o Eric Clapton, αν και πότε δε συναντήθηκαν και οι 3 ταυτόχρονα σε αυτό το γκρουπ), φορμάρει με την βοήθεια του μάνατζερ Peter Grant τους New Yardbirds που στην συνέχεια πήραν το όνομα Led Zeppelin. O θρύλος λέει ότι στην αναζήτηση drummer o Page ζήτησε από τον Keith Moon (drummer των Who) να ενσωματωθεί στο group και ο Moon απόρριψε την πρόταση λέγοντας ότι το γκρουπ που προσπαθεί να φτιάξει ο Page ήταν τόσο βαρύ (heavy) που θα βυθιζόταν σαν μολυβένιο zeppelin (lead zeppelin). Άλλοι λένε ότι ο Page επηρεάστηκε από την συχνά χρησιμοποιούμενη, από τον Keith Moon, φράση “going down like a lead zeppelin” όταν αναφερόταν σε καταστροφικές συναυλίες. Αυτό έμελλε να ‘ναι και το και το καινούριο όνομα της μπάντας, αφου σύντομα αφαιρέθηκε το a από την λέξη lead για λόγους προφοράς. Κατά άλλους ο John Εntwistle (μπασίστας των Who) ήταν αυτός που «βάφτισε» το γκρουπ.

ΒΙΝΤΕΟ

''ΧΗΜΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ????''


Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων η τεχνολογία “Smart Dust” (“Έξυπνη Σκόνη”) είναι μια τεχνολογία που στηρίζεται στη χρήση μικροσκοπικών αισθητήρων. Οι αισθητήρες αυτοί είναι μικρο-ηλεκτρομηχανικοί αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες μετρήσεις, όπως μέτρηση θερμοκρασίας, δονήσεων, και πίεσης. Επιπλέον, επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι δίκτυα ασύρματων αισθητήρων.
BINTEO 

Ο Lyndon Hermyle LaRouche, Jr. (γεννηθείς στις 8 Σεπτεμβρίου του 1922), είναι Αμερικανός, πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής ενός δικτύου πολιτικών επιτροπών, κομμάτων και εκδόσεων, γνωστό σαν το κίνημα LaRouche.
Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011, έκανε μία δημόσια έκτακτη τηλεοπτική εμφάνιση σε Αμερικανικό δίκτυο.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ.....




















Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012


Πατηρ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ

ενας απο τους ''θυσαυρους'' της Νεοτερης Ελλαδος.

 Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.. ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΦΑΝΟΙ..


Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης, όπου απέκτησε μια σημαντική ψυχοθεραπευτική εμπειρία κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και κυρίως εργαζόμενος με οικογένειες και ζευγάρια. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επεχείρησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος την εμπειρία του, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα ποιμαντικής κλινικής εξασκήσεως για κληρικούς σ' ένα νοσοκομείο της Αθήνας. Ταυτόχρονα οργάνωσε ένα κέντρο νεότητος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου καλλιεργείται και προάγεται η κοινοτική ζωή. Έχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και δεκατρία βιβλία που διαπραγματεύονται άμεσα και καίρια για τη ζωή του ανθρώπου θέματα, όπως είναι το πένθος, ο γάμος, η ανατροφή των παιδιών, ο έρωτας κτλ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΒΙΝΤΕΟ
 Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΕΡΜΑΝ ΓΚΕΡΙΝΓΚ 


Ο Χέρμαν Βίλχελμ Γκαίρινγκ ( Hermann Wilhelm Göring) (* 12 Ιανουαρίου 1893. † 15 Οκτωβρίου 1946 στη Νυρεμβεργη, αυτοκτόνησε) ήταν από τους γνωστότερους γερμανούς πιλότους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμουεθνικοσοσιαλιστής πολιτικός με μεγάλη επιρροή και καταδικασμένος εγκληματίας πολέμου. Κατά την διάρκεια της εξουσίας των εθνικοσοσιαλιστών, ο Γκαίρινγκ εξελίχθηκε μετά από τον Αδόλφο Χίτλερ – τουλάχιστον στο μάτι της δημοσιότητας – δεύτερος σημαντικός πολιτικός του κράτους. Επικεφαλής της επανιδρυθείσας γερμανικής αεροπορίας, της Λούφτβαφφε, την οποία κυβερνούσε σχεδόν ως προσωπικό φέουδο, ο Γκαίρινγκ υπήρξε επίσης Υπουργός Εσωτερικών και Πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Πρωσίας, θέσεις από τις οποίες ίδρυσε την Γκεστάπο και τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης για πολιτικούς αντιφρονούντες, υπεύθυνος του τετραετούς πλάνου επανεξοπλισμού από το 1936, και από τους κύριους ιθύνοντες της εκκαθάρισης των SA και των αναίμακτων προσαρτήσεων της Αυστρίας και της Σουδητίας το 1938. Η τερατώδης φιλοχρηματία, η επιδεικτικότητα αλλά και η φιλοδοξία του ήταν γνωστή σε ολόκληρο το Ράιχ.

Eίμαστε παγιδευμένοι! Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, έρχεται η χρεωκοπία και ο Αρμαγεδδών!



Γράφει ο Π.Λεωτσάκος
Επιχείρηση συσκότισης, παραπλάνησης και εξαπάτησης έχει στηθεί εις βάρος της κοινωνίας που αποκαμωμένη από την αρνητική ψυχολογία τώρα που άνοιξε το παράθυρο (το window όπως λέει και η Goldman Sachs) τρέφει ελπίδες που θα αποδειχθούν φρούδες.

Οι ΗΠΑ ζητούν απόσυρση της Στρατιάς του Αιγαίου; "Η Ελλάδα είναι "ρίσκο" για το ΝΑΤΟ. Στηριγμά μας η Τουρκία"! Οι Γερμανοί προκαλούν..





Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf στην σημερινή επίσκεψη του Αμερικανού Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Μάρτιν Ντέμπσεϊ  θα ζητηθεί να μειώσει τις δυνάμεις της Στρατιάς του Αιγαίου και να τις μεταφέρει σε άλλα μέτωπα, αφού "η Ελλάδα δεν συνιστά πλέον απειλή για την Τουρκία"!

Ο Πειραιώς Σεραφείμ απαντά στον Π.Τατσόπουλο. 


Ὁ Βουλευτής τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Τατσόπουλος, γνωστός γιά τήν παρουσίαση τῆς τηλεοπτικῆς σειρᾶς τοῦ ΣΚΑΙ γιά τήν Ἐθνεγερσία τοῦ 1821, πού ἀνεκάλεσε στήν μνήμη τήν κυκλοφορηθείσα καί στήν πατρίδα μας τετράτομη ἱστορία τῶν Βαλκανίων τοῦ ἱδρύματος SOROS καί ὁ ὁποῖος ἀπορίας ἄξιον πού βρῆκε τήν «δύναμη» νά ἀποπειραθῇ νά ἀμαυρώσῃ τό αἰώνιο σύμβολο τοῦ Γένους, τῆς λεβεντιᾶς καί τῆς ψυχῆς τοῦ λαοῦ μας τόν Γέρο τοῦ Μωριᾶ, κατέθεσε ἐρώτηση στό Κοινοβούλιο ἀπηχῶν ἀσφαλῶς καί τήν σύμφωνη γνώμη τοῦ Κόμματός τουγιά τήν κατάργηση τῶν ἄρθρων τοῦ Ποινικοῦ Κώδικα 198-199 μέ προμετωπίδα «ἐπιβολή τῆς θρησκευτικῆς εἰρήνης», πού ἀναφέρονται στήν κακόβουλη βλασφημία καί στήν καθύβριση θρησκευμάτων καί πού ἔχουν ὡς ἑξῆς: «Άρθρο 198, Κακόβουλη βλασφημία, Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ. 1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών. Άρθρο 199, Καθύβριση θρησκευμάτων, Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών», ἰσχυριζόμενος ὅτι μπορεῖ νά χρησιμοποιηθοῦν ὡς «πυροκροτητές ἀπό διάφορες ὁμάδες μισαλλοδοξίας, πού ἐλλοχεύουν παντοῦ» καί μέ πρόσχημα τήν δῆθεν «προστασία τῆς ἐλεύθερης ἔκφρασης τῆς τέχνης».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 

ΤΟ ΝΤΟΓΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012


Ο ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ANNIELIESE MICHEL

Η Anneliese Michel (το πραγματικό όνομα της κινηματογραφικής «Emily Rose», που έγινε γνωστή από την ταινία «Ο εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ», η οποία όμως αποκλίνει κάπως από τα πραγματικά γεγονότα) ήταν μια Γερμανίδα σπουδάστρια κολεγίου, γεννημένη στο Leiblfing, ένα μικρό χωριό της Βαυαρίας, στη Γερμανία. Οι γονείς της ήταν βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι (καθολικοί) κι έτσι μεγάλωσε σε ένα έντονα θρησκευτικό περιβάλλον.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ
ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ ΑΣΚΗΤΗ 
Μεσα απο τις νουθεσιες του, εκανε ανθρωπους ν'αγαπησουν τον Χριστο.
Η διδαχες του ανεξιτηλες για παντα....

Ο γέροντας Παΐσιος υπήρξε μια από τις πιο φωτισμένες αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, των τελευταίων δεκαετιών. Γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, που βρίσκεται στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924 και προτού γίνει μοναχός ονομαζόταν Αρσένιος. Οι γονείς του, Πρόδρομος και Ευλαμπία Ενζεπίδη, ήταν πολύ ευσεβείς, ενώ ο Αρσένιος είχε άλλα 9 αδέλφια. Ο Αρσένιος από τη βρεφική κιόλας ηλικία, δέχτηκε την ευλογία από το Θεό να βαπτισθεί από έναν Αγιο που ζούσε στην περιοχή του, τον Αγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Ο Αγιος Αρσένιος προβλέποντας τον μελλοντικό αγιασμένο βίο του παιδιού, ζήτησε από την νονά του να το βαφτίσει Αρσένιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να αφήσει και αυτός καλόγερο στο πόδι του, δηλαδή που να έχει το όνομά του. Έναν μήνα σχεδόν μετά τη βάπτιση του Αρσενίου η οικογένεια του ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα, όπου και τελικά εγκαταστάθηκε στη Κόνιτσα. Ο μικρός Αρσένιος ζούσε έχοντας μεγάλη αγάπη στο Χριστό και την Παναγία μας και είχε πολύ μεγάλο πόθο να γίνει μοναχός. Πολύ του άρεσε να πηγαίνει στο δάσος όπου, κρατώντας έναν ξύλινο σταυρό, που είχε φτιάξει μόνος του, προσευχόταν. Σε ηλικία 21 ετών κατατάσσεται στο στρατό, όπου διακρίνεται για το ήθος και τη γενναιότητα του. Πάντα ζητούσε να πηγαίνει στην πρώτη γραμμή και στις πιο επικίνδυνες θέσεις, προτιμώντας έτσι να βρίσκεται εκείνος σε κίνδυνο και όχι κάποιος άλλος. Πάρα πολλές φορές κινδύνευσε να σκοτωθεί ο ίδιος, να γλυτώσει κάποιος άλλος συστρατιώτης του. Αφού τελείωσε το στρατό πήγε στο Αγιο Όρος γιατί είχε αποφασίσει να μονάσει εκεί.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

14ης Σεπτέμβρη – Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τα γεγονότα του διωγμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η μικρασιατική καταστροφή 

  ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ




Με αντάρτικο στην Β.Ελλάδα απειλεί το UCC!!!  Εμπλοκή της Τουρκίας;



Με έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων από τον UCC στο εσωτερικό της Ελλάδας απειλεί ο πρόεδρος του κινήματος για τη "Μεγάλη Αλβανία", Αλβανός Κότσο Ντανάϊ υποστηρίζοντας ότι"Η εμπόλεμη κατάσταση η οποία δεν έχει αρθεί από την Ελλάδα για την Αλβανία, δεν δημιουργεί ζημιές στην Αλβανία, αλλά, απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ίδια την Ελλάδα. 

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012


ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ!


Εκτέλεσαν τον Αμερικανό πρέσβη

Πρωταγωνίστησε στην ανατροπή Καντάφι

Θωρακίζει τις διπλωματικές αποστολές η Ουάσινγκτον

Ομάδα ενόπλων επιτέθηκε με χειροβομβίδες και ρουκέτες στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη. Νεκροί έπεσαν ο πρέσβης Τζον Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις Αμερικανοί διπλωμάτες. «Πολιορκία» διαδηλωτών και στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BALTAZARblogspot ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 Ή ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ... 


Ομαδικές εκτελέσεις Σύρων από ισλαμιστές-μισθοφόρους
Αυτο που γινεται στη Συρια δεν εχει καθε προηγουμενο!!!  
Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον ανοικτό πια πόλεμο των ισλαμιστών-μισθοφόρων που διεξάγεται στη Συρία καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα εγκλήματα που πραγματοποιούνται στην πολύπαθη αυτή χώρα.
 Στις σκληρές σκηνές του βίντεο, φαίνονται καθαρά ομαδικές εκτελέσεις Σύρων τους οποίους οι «ακτιβιστές» όπως τους αποκαλούν τα δυτικά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ (!) έχουν συλλάβει ως υποτίθεται συνεργαζόμενους, όχι με κάποιοι εξωτερικό εχθρό αλλά με την κυβέρνηση της Συρίας!
Να σημειωθεί πως κάποιοι από τους εκτελεσθέντες είναι Χριστιανοί και σφαγιάστηκαν και μόνο για την διαφορετική τους πίστη. 

ΝΑ'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ...       
ΛΙΓΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 
ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ...

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012


ΜΥΘΩΔΙΑ – Μία παράξενη συναυλία…



Την καλοκαιρινή βραδιά της 28ns Ιουνίου του 2001, κάτι μαγικό έμελλε να συμβεί στο κέντρο της Αθήνας. Ακριβώς μέσα στον χώρο του Ελληνικού Ναού του Ολυμπίου Διός, με φόντο την Ακρόπολη και ενώ το πρώτο τέταρτο της Σελήνης είχε αρχίσει να προβάλλει στον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διηύθυνε την Ωδή του προς τον Μύθο. Την θρυλική πλέον Μυθωδία. 

ΜΕΓΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ BALTAZARblogspot ΣΤΟΝ ΤΖΟΝ ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ ΚΕΝΕΝΤΙ.


Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι
Το τέλος του «πιτσιρικά» προέδρου.

O
Τζον «Τζακ» Φιτζέραλντ Κένεντι σε ηλικία µό-
λις 43 ετών εκλέγεται στο ύπατο αξίωµα των
ΗΠΑ ως υποψήφιος των ∆ηµοκρατικών και
ορκίζεται 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ τον Ιανου-
άριο του 1961. Η διαφορά µε την οποία επι-
κράτησε ο Ρωµαιοκαθολικός Ιρλανδός έναντι του Ρεπου-
µπλικάνου αντιπάλου του Ρίτσαρντ Νίξον ήταν οριακή, µι-
κρότερη του 0,1%.
Από την αρχή της θητείας του εφάρµοσε µια προοδευτική
για την εποχή εσωτερική πολιτική, καταθέτοντας νοµοθε-
τικές ρυθµίσεις που αφορούσαν την εξάλειψη του έντονου
προβλήµατος των φυλετικών διακρίσεων, αλλά και τους το-
µείς της υγείας, της παιδείας και της κατοικίας – σηµαντι-
κά προβλήµατα εκείνη την εποχή για τον µέσο Αµερικανό.
Στον τοµέα της οικονοµίας το πρόγραµµά του προκάλεσε έ-
ντονες αντιδράσεις στους χρηµατιστηριακούς κύκλους και
κατ’ επέκταση στην οικονοµικά εύρωστη τάξη, ενώ το νο-
µικό πλαίσιο που προωθούσε, ώστε να δοθούν ίσες ευκαι-
ρίες στους µαύρους Αµερικανούς πολίτες, δηµιούργησε ε-
σωκοµµατική αντιπαλότητα µεταξύ των ∆ηµοκρατικών του
 Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ....


Περιμένεις από το ΕΣΠΑ να βάλει τα παιδιά σου σε παιδικό σταθμό και δεν έφτασαν τα μόρια;
Είσαι επιχειρηματίας και περιμένεις λεφτά από τα ΠΕΠ, που όλο καθυστερούν;
Δες ποιοί τα καταφέρνουν ήσυχα, ήσυχα, γρήγορα, γρήγορα.:

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ


ΒΙΝΤΕΟ 

H Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει δράση για την 

εξάλειψη της κρίσης χρέους της χώρας.Συνέντευξη στο 

cretatv του εξαίρετου γιατρού και Έλληνα προέδρου της 

οργάνωσης

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.....

400 δισεκατομμύρια Euro θα προσφέρουν στην Ελλάδα στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 οι Ομογενείς, με επιτόκιο 0,5 % με αποπληρωμή πάνω από 100 χρόνια!!!!!


Τροπολογία «βόμβα» για 8.500.000  φορολογουμενους

 κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η εφορία από δω και πέρα δεν θα προσδιορίζει το εισόδημα μόνο με βάση των εισοδημάτων που δηλώνει ο φορολογούμενος, αλλά ελέγχοντας τραπεζικές καταθέσεις, καταγράφοντας αναλυτικά καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια και διασταυρώνοντας άλλες πηγές εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012


ΡΩΣΙΑ


Η Μόσχα ανεβάζει το θερμόμετρο στις Κουρίλες Νήσους

Η Ρωσία θα στείλει δύο πολεμικά πλοία στις διαφιλονικούμενες Κουρίλες Νήσους, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας, μια ενέργεια που ενδέχεται να προκαλέσει την οργή της Ιαπωνίας η οποία διεκδικεί τα νησιά αυτά.

Κύπρος και Ισραήλ παρακαλάνε την Ελλάδα ενώ αυτή κωφεύει…


Τεράστιο ζήτημα – το οποίο υπό προϋποθέσεις αγγίζει τα όρια της εθνικής αυτοκτονίας – φαίνεται να εγείρεται από την απίστευτη αδράνεια του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας του ενεργειακού διαδρόμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.


Φόρος 75% στους «έχοντες» της Γαλλίας


Να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν όπως φαίνεται οι Γάλλοι με εισοδήματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί ο Φρανσουά Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι οι δεσμεύσεις σχετικά με τον φόρο του 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, «από 1 εκατομμύριο ευρώ» θα εφαρμοστούν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα ισχύει για οικογενειακά ή ατομικά εισοδήματα.

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ?


Μια ομάδα τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά από το 2009 τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν σφραγισμένα.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012


Στα ύψη η τιμή του χρυσού


Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι μηνών έκλεισε η τιμή του χρυσού, μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου αγοράς ομολόγων των κρατών της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην προσπάθειά της να στηρίξει τις λαβωμένες αγορές ομολόγων.

Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 11,60 δολάρια ή 0,7% στα 1.705,60 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαρτίου.

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ.


Ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν  ψευδώνυμο του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι. Ο Στάλιν έγινε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης (Κ.Κ.Σ.Ε) το 1922. Πολύ σύντομα όμως δημιούργησε ένα πολύ άσχημο κλίμα εξαιτίας του άξεστου και αυταρχικού του χαρακτήρα με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Λένιν να προτείνει την αντικατάστασή του από κάποιο άλλο στέλεχος των μπολσεβίκων. Την περίοδο αυτή ο Λένιν είναι βαριά άρρωστος και η πρότασή του αυτή δεν γνωστοποιήθηκε στο κόμμα των μπολσεβίκων, με ευθύνη πρώτα και κύρια του Στάλιν που ήδη ως Γραμματέας συγκέντρωνε στα χέρια του τον μηχανισμό του κόμματος.
Μετά το θάνατο του Βλαντιμίρ Λένιν, επεκράτησε του Λέοντα Τρότσκι σε μια πολιτικοϊδεολογική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 που όμως λύθηκε με διοικητικά μέτρα (διαγραφές, καθαιρέσεις, εξορίες κλπ).

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012


ΑΡΘΡΟ

Το χθες και το αύριο της ελληνικής κρίσης


ΑΡΘΡΟ 11 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η εξέλιξη της ελληνικής κρίσης την τελευταία διετία και τα πρόσφατα πολιτικά δρώμενα έχουν προκαλέσει στους Έλληνες αισθήματα μεγάλης αβεβαιότητας, σύγχυσης και φόβου. Τα παραδοσιακά κυβερνητικά κόμματα έχουν χάσει την επιρροή τους τόσο γιατί αναγνωρίζεται ότι οι πολιτικές που εφάρμοσαν διαχρονικά οδήγησαν στην κρίση όσο και γιατί κατά τον χειρισμό της κρίσης δεν έδειξαν ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα. Στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες στράφηκαν σε μεγάλο βαθμό προς φωνές που είναι λαϊκίστικες, εθνικιστικές, ακόμη και αντικοινοβουλευτικές ή φασιστικές. Το έκαναν αυτό είτε ως αντίδραση στη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους είτε γιατί, χωρίς άλλη πυξίδα για το μέλλον, αφήνονται να πιστέψουν ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τη χώρα μας και θεωρεί πλέον πολύ πιθανό ότι αυτή θα χρεοκοπήσει άτακτα και θα αποχωρήσει από το ευρώ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη: υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λάθους που θα επιβαρύνει, με μη αναστρέψιμο τρόπο, τουλάχιστον τις δύο επόμενες γενιές. Παρουσιάζουμε παρακάτω αναλυτικά την οπτική μας για την κρίση και τις αναμενόμενες εξελίξεις και επιλογές.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
Εκβιασμός από ΗΠΑ για τα κοιτάσματα της Κύπρου: "Ή συνδιαχείριση ή πόλεμος"...



Με ένα περίεργο άρθρο η εφημερίδα Internationa Herald Tribune, ουσιαστικά στην "γραμμή" του Richard L. Morningstar, ειδικού απεσταλμένου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, ουσιαστικά επιχειρείται από αμερικανικής πλευράς να πιεστεί η ελληνοκυπριακή πλευρά για να προχωρήσει σε συνεκμετάλλευση η Κύπρος των κοιτασμάτων που έχει ανακαλύψει.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΘΡΑΚΗ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!



"Οι δηλώσεις Σουλτς, δείχνουν την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της Ελλάδας στην ΕΕ.Έχει ανοίξει η όρεξη όλων ανεξαιρέτως και μάλιστα χωρίς στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τους Έλληνες.

Νέο Πρακτορείο ΟΠΑΠ: Καλή εποχή για Επένδυση στο Μονοπώλιο;


Εν μέσω οικονομικής κρίσης, αρκετοί φίλοι αναζητούν τρόπους επενδύσεων, μία εκ των οποίων είναι η έναρξη λειτουργίας πρακτορείου ΟΠΑΠ. Τα «προποτζίδικα» πάντα είχαν την τιμητική τους από τα χρόνια που ήμουν φοιτητής θυμάμαι, καθώς το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ εξασφάλιζε σίγουρη δουλειά και ικανοποιητικά κέρδη. Σήμερα όμως το τοπίο έχει αλλάξει με την πώληση μειοψηφικού πακέτου (29%) του οργανισμού κατόπιν εντολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικας, καθώς και με την νομοθεσία που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών περί ρύθμισης της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών. Με τους online bookmakers να είναι πιο κοντά από ποτέ με το ένα πόδι στην Ελλάδα, πόσο ριψοκίνδυνη είναι η επένδυση σε νέο πρακτορείο ΟΠΑΠ;

Πήρε το ρωσικό δάνειο των 5 δισ. ευρώ η Κύπρος!


Η Ρωσία συμφώνησε να δώσει στην Κύπρο το δάνειο των 5 δισ. ευρώ προκειμένου αλλά αυτό θα γίνει τυπικά σε δαβούλευση με το ΔΝΤ του οποίου η Ρωσία είναι μέλος και μάλιστα εσχάτως ισχυροποιημένο μετά την καταβολή 20 δισ. ευρώ στο ταμείο του Ταμείου! 

Μεταναστευτικo: μια βoμβα, εκατομμυρiων πεινασμeνων και σεξουαλικα υποσιτισμενων μουσουλμανων


Η απόφαση για ίδρυση στρατοπέδων φύλαξης λαθρομεταναστών έχει προκαλέσει διάχυτη κοινωνική αναστάτωση.
Ειδικότερα στις τοπικές κοινωνίες της Επαρχίας, όπου ο πληθυσμιακός συσχετισμός, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα αριθμητική δύναμη των σωμάτων ασφαλείας, αποβαίνει επικίνδυνος για τον εγχώριο πληθυσμό.